Akkedal Limousine -Aktiv Avlsbesætning


ImportFrankrig - Handlet igen i 2012:

I efteråret 2006 importerede vi 4 hornede hundyr fra Frankrig, som vi købte på KBS Genetic`s auktion i Frankrig.

Olympe er en stor stærk ko på 156 cm. Ved siden havde hun kviekalven - Beguine som har en årsvægt på 470 kg.

Olympe er rekommanderet i Frankrig, og en rigtig god avlsko. Olympe har kælvet den 15/02-2007 - en kviekalv efter tyren Tresor. Både Olympe og Beguines temperament er enestående.

De 2 kvier vi købte, Almine og Alice er rigtig gode og meget store dyr. Deres temperament er ligeledes i top, og det bliver meget spændende at følge dem avlsmæssigt.

På limousineforeningens forårsauktion den 12. maj 2007 købte vi 2 fransk importerede kvier. Kvierne Bragance og Blandine har et rigtigt godt temperament og en meget spændende stamtavle.

I 2008 købte vi igen to kvier på auktion i Frankrig. På grund af manglende blodprøver har vi kun fået den ene kvie hjem. Hun er mellemstor med et meget bredt kryds og hendes temperament er helt i top.

Lige inden jul 2012 fik vi vores nye pollede tyr hjem fra Frankrig. Han har et helt perfekt krydsparti, og vi forventer rigtig meget af ham.

Han er avlet og købt af Christian Dedieu.


Tyskland:

I 2003 importerede vi 7 pollede hundyr og 2 pollede tyre fra Jan Bielfeldt i Tyskland. Tyrene brugte vi 1 år i besætningen, hvorefter den ene blev videresolgt og den anden blev slagtet p.g.a. rygskade.

Vi har 3 hundyr tilbage i besætningen, og de klarer sig fornuftigt.

I 2004 importerede vi tyren Gelato vom Eiderland, som har været vores foldtyr i 2 år.


Sverige:

I 2002 importerede vi 5 pollede kviekalve og 2 pollede tyrekalve fra Hermansson i Sverige. Hundyrene har vi stadig i besætningen, og de har nu fået deres tredje kalv.

De største køer er 150 cm høje og de har en fornuftig kødsætning og et godt temperament.

Avlsmæssigt klarer de sig tilfredsstillende. Kviekalvene fra 2006 har en årsvægt på ca. 500 kg. Og tyrekalvene der er afprøvet fra Ålestrup har en god afprøvning.