Akkedal Limousine -Aktiv AvlsbesætningBesætningens HundyrMange års avl efter det pollede gen, har nu virkelig sat sit præg på vores besætning. Ud over Olympe har vi nu kun én hornet kvie, ellers er hele vores besætning nu polled.


Olympe skal kælve her i midten af januar 2013, og vi håber hun leverer en polled kviekalv. Hun har indtil nu kun avlet tyre.


Vi har besluttet for et par år siden, at der ikke skal indkøbes flere hundyr til vores besætning, og det holder vi fast i. Vi beholder hvert år nogle af vore egne kvier, og mere end halvdelen af dyrene der kælver i 2013 er født her hos os.


Ud over de 8 – af egen avl - der kælver nu, beholder vi 4 kvier efter El Toro. Disse kvier er noget af det bedste vi har haft, bl.a. er farven rigtig god, krydset er langt og bredt, og de er i det hele taget meget kødfulde. Årsvægt ved flere af dem overstiger 500 kg.


De skal løbes ved vores nye franske tyr, der har et fantastisk godt kryds og en rigtig fin farve. Jeg ved godt at 2+2 ikke altid giver 4, men muligheden for at det giver 5 i stedet for 3 er jo også til stede.


Vi glæder os utrolig meget til at se afkom efter disse 4 kvier.


Ellers beholder vi ligeledes nogle køer fra ”den gamle garde”. De har avlet mange gode kalve, så dem sætter vi ikke ud alle sammen.


Men nogle gode avlskøer er vi nødt til at sælge, for at få antallet af kælvninger til at passe i vinteren 2013/2014. – se under salgsliste.